Als je in Barcelona bent en je houdt van lekker eten dan MOET je echt een keer bij restaurant Los Caracoles binnen stappen. Het typische voorbeeld van een “hole in the wall“, een verborgen parel. Zou je denken. Vanaf buiten valt namelijk onmogelijk te verwachten wat er achter de entree schuilgaat, op een rotiserie met heerlijke kippetjes na, misschien. Onbekend echter, is deze hotspot allerminst.

Bij binnenkomst sta je midden in een bar. Een gezellige, niet al te grote ruimte die voor bijna de helft wordt gevuld door de bar en toog. Direct wordt je gevraagd of je gereserveerd hebt. En als je er niet bent binnen gestapt voor het restaurant komt die vraag wat onverwacht. Echter, als je wel voor het geweldige eten bent gekomen kun je maar beter gereserveerd hebben.

Als je niet gereserveerd hebt, geen paniek,. Je bent immers binnen gekomen bij een bar. En aan die bar kun je rustig wachten tot er een tafeltje vrij komt. Op deze manier kwam ik ook voor het eerst in Los Caracoles. Op zakenreis en op zoek naar een goeie kroeg en wat simpel en snel voer. Wat we echter kregen was alle verwachtingen te boven.

Na een paar biertjes aan de toog werd mijn naam luidkeels door het vertrek geroepen. Er was een tafeltje vrij gekomen. Maar, waar dan? We werden naar achter in de kroeg geroepen en meegenomen naar het restaurantgedeelte. Dwars door de keuken, waar grote stukken vlees met veel lawaai, theater en zichtbare passie op hoog vuur werden gebakken. Slakken! Ik zag slakken! En kip, ik ruik kip, lekkere kip. Man, wat gaaf! Ik struikel bijna over geuren en smaken en maak met enige tegenzin mijn weg naar onze tafel.

We hebben een tafeltje met z’n vieren, in een hoekje, lekker een beetje “achterin de klas”, zeg maar. Terwijl we gaan zitten zet een zanger zijn eerste liedje in, begeleid door een gitarist en een trompettist, als ik het me goed herinner. Gezellig! Maar blijf alsjeblieft weg van ons tafeltje.

Food! De kaart is niet te groot en er staan een aantal echte klassiekers op. Alles ziet er lekker uit maar ik ga voor een mooi stukje ossenhaas met drie peper saus en gebakken patron pepertjes. Prachtig stukje vlees, heerlijke saus, en die pepertjes dan… Yum. Mie!

Een bezoek aan het toilet is echt even de moeite. Niet alleen als je moet plassen maar de weg er naartoe, bovenin het restaurant, is werkelijk een klein avontuurtje. Los Caracoles bevindt zich namelijk in een soort kasteel achtig gebouw met grote stenen, kaarsen in kandelaars en een heuse waterput, middenin het gebouw.

Terug beneden zie ik foto’s hangen van niet de eerste de beste bekendheden met onder andere Robert De Niro en niemand minder dan Johan Cruijff!

Een jaar later ben ik met mijn vader in Barcelona en natuurlijk neem ik hem mee naar wat ik best mijn favoriete restaurant in Barcelona mag noemen. We gaan zitten aan de zelfde tafel als waar Johan Cruijff ooit ook zat. Allebei bestellen we de biefstuk die ik eerder had gegeten…

Andere aanraders zijn de halve kip, welke over houtvuur wordt geroosterd, en de kabeljauw “A la llauna”.

Must visit in Barcelona!
  • Vibe
  • Service
  • Food
5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *