Site Overlay

Over chef Lesley

Lesley

“Ik kook mijn hele leven al lekkere gerechten en deel wel eens iets op Instagram of Facebook. Ik krijg dan erg leuke reacties en mensen vragen vaak om het recept. Het leek me leuk dit eens samen te vatten op een website. Vandaar dit food blog. Ik hoop dat iedereen die het leest en de foto’s ziet ervan geniet en geïnspireerd raakt!”
chef Lesley
chef Lesley

De liefde voor koken en lekker eten begon bij Lesley al op jonge leeftijd en een stage bij een eetcafé was olie op het vuur. Een van de leraressen op zijn school, Annette van der Kraan, werkte part time bij een eetcafé in Santpoort-Noord en Lesley – toen net 15 jaar oud – kreeg het voor elkaar om daar stage te mogen lopen; Eetcafé De Zandpoort. Het begin als kok voor chef Lesley.

Eetcafé De Zandpoort, waar het voor chef Lesley allemaal begon als kok.
Eetcafé De Zandpoort.

Hij heeft een basisopleiding chef-kok en is heus geen Michelin chef maar Lesley stond sinds zijn stage in verschillende keukens en werkte op allerlei niveaus maar vandaag de dag is het koken alleen nog uit pure passie en liefde voor goed eten. Dertig jaar na zijn eerste baantje als kok is dat vuur nog altijd niet geblust en kookt Lesley de sterretjes van de hemel, voor familie, vrienden en geliefden.

Een mooi stuk vlees is waar chef Lesley heel vrolijk van kan worden en kan daar ook de meest geweldige dingen mee. Maar als geboren IJmuidenaar is hij ook niet vies van vis! Bij zijn vriend en horeca leverancier van verse vis Marlon Rijbroek haalt Lesley regelmatig super verse vis, van sliptongetjes of schol tot sashimi kwaliteit tonijn, kakelverse kabeljauw of zeewolfwangen. Je kunt het zo gek niet bedenken of IJmuiden Vis Online heeft het, en chef Lesley kookt het.

chef Lesley in zijn keuken met verse kabeljauw, gebakken in roomboter.
Lesley in zijn keuken met verse kabeljauw, gebakken in roomboter.