Site Overlay

Abruzzese Barbecue voor vleesspiesjes

Abruzzese barbecue. Wattuh? Een barbecue die speciaal ontworpen is om Arrosticini op te grillen. Arrosticini is een soort van schapenbiefstuk op satéstokjes en komt uit de Italiaanse regio Abruzzo, in zuidelijk centraal Italië. Maar je kunt natuurlijk van alles op een satéstokje prikken!

Via een vriend en mede barbecue fanaat kreeg ik te horen over de lekkernij arrosticini en de bijbehorende grill die ik meteen heb besteld bij Spiedini.nl.

“Eddy Goossen & Ivo Boschman uit Breda komen al jaren tijdens de zomervakantie in Abruzzo. Een fantastisch deel van Italië dat nog redelijk onbekend is bij Nederlanders. Met prachtige natuur, heerlijke stranden, hoge bergen, geweldige inwoners en verrukkelijk eten. En dat laatste is de reden om Spiedini op te richten.”

Lees hun hele verhaal op hun website, waar je tevens het prachtige schapenvlees kunt bestellen, evenals de speciale barbecue in diverse maten en configuraties.

Enfin. Ik bestelde dus zo’n Italiaanse RVS Abruzzese barcebue van 50 cm breed (en 30 cm hoog) om arrosticini (vleesspiesjes) te roosteren. Ding kostte maar vier tientjes! Daar maak je het zelf niet eens voor… Het ontwerp is simpel en zo te zien van bestaande RVS delen die wat lijkt, normaal voor een ander doeleinde worden gebruikt. Hier zijn gaten in geboord voor de luchtstroming, evenals een dubbele bodem. Twee delen staan rechtop en de bodem is er aan vast gelast. Het kleinste model, dat ik kocht, ziet er ‘home made’ uit en dat heeft nu juist z’n charme! Wel één puntje minder in de eindbeoordeling, hierdoor. De overige modellen zijn overigens piekfijn afgewerkt! Naast dat ‘ie er cool uit ziet werkt deze ook nog eens geweldig. Je kunt de pootjes inklappen en de bbq samen met de kooltjes meenemen in een grote boodschappentas; past precies!

Aangekomen op plaats van bestemming klap je de pootjes uit en zet je de bbq neer. Omdat deze zo klein is – dus weinig kooltjes – is de Abruzzese Barbecue binnen mum van tijd witheet! Let op: door de kleine hoeveelheid kooltjes is de echte hitte er na de eerste vleesspiesjes wel van af en zul je via de handige schuine zijkant wat kooltjes bij moeten vullen. Dit gaat erg makkelijk want je hoeft geen gloeiendheet rooster omhoog te tillen.

Met een viertal aanmaakblokjes en 5 minuutjes geduld staat de bbq in lichte laaien en kunnen de spiesjes erop. Ik heb het zelf geprobeerd met stokjes saté en met kleine Catalaanse worstjes, op twee stokjes gespiest. – Met 1 stokje draaien de worstjes niet mee 😉 Belangrijk is dat je constant blijft draaien, wat natuurlijk erg makkelijk gaat, omdat de spiesjes perfect over de grill passen en het vlees precies boven de brandhaard ligt.

Voor 2 personen is het model dat ik aanschafte perfect. Met meerdere personen zou ik een grotere versie aanraden. Check de Spiedini website voor alle modellen en mogelijkheden. Je kunt daar ook de Arrosticini spiesjes kant en klaar bestellen. Deze worden dan per diepvrieskoerier aan huis bezorgd. Ideaal!!

Eindoordeel. De Abruzzese barbecue voor vleesspiesjes is voor iedere barbecue liefhebber een echte aanwinst. Een origineel product met een geweldige historie dat werkt als een tiet!

Voor meer recensies van barbecues, restaurants of chef’s gadgets: klik je hier.

  • Constructie en afwerking
  • Functionaliteit
  • Originaliteit
4.3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *