Site Overlay

Skotti Grill. Opvouwbare hybride barbecue.

Als fervent barbecueër en hobby chef heb ik meerdere barbecues waaronder een Weber Smokey Joe, Weber Q2000, kocht onlangs een 50 centimeter arrosticini grill. Die laatste zal ik binnenkort ook aan het werk laten zien. Maar de barbecue die ik vorig jaar zomer kocht om mee te nemen wanneer ik op de motor weg ga heeft echt mijn hart veroverd. Een opvouwbare barbecue die werkt op gas, houtskool of gewoon sprokkelhout. De Skotti Grill.

Opvouwbaar

Opgevouwen is ‘ie ongeveer 30 bij 40 cm en zo’n tweeënhalve centimeter dik, wat prima past in één van de koffers van mijn Harley Davidson Street Glide. Zie je ergens onderweg een mooi plekje om lekker even te lunchen dan pak ik de Skotti Grill uit m’n koffer en zet deze in een paar minuten in elkaar. De Skotti is gemaakt van 1 millimeter dik – geloof me, dat is stevig – en het rooster van maarliefst 3 millimeter dik edelstaal.

Complete Skotti set zoals geleverd (excl. gasflesje) in de handige oranje draagtas van onverwoestbaar tentzeil.

In elkaar zetten en gaan!

Het in elkaar zetten van de Skotti is zoals ik al zei in een handomdraai of twee gedaan. De eerste keer is het wat geklungel maar je wordt er handig in. Eenmaal in elkaar gezet sluit je het gasflesje aan, of steek je de fik in wat houtskool, briquettes of gewoon, droog hout wat je in de buurt vindt.

Afhankelijk van welke brandstof je gebruikt kan binnen enkele minuten het vlees erop. Op gas wordt de Skotti heel snel héél heet. Echter, op houtskool of gewoon sprokkelhout hangt het er natuurlijk vanaf hoe goed jij kan fikkie steken.

Braadworst op de Skotti, op gas.

Witheet!

Het rooster, dat net als de hele BBQ van edelstaal is gemaakt wordt snel gloeiendheet! Onderschat de kleine gastoevoer niet. Op kooltjes of hout is het altijd een beetje opletten, maar zorg dat de kooltjes witheet zijn.

Binnen no time zit je te smullen van een lekker worstje of heerlijke hamburger. Eet smakelijk!

  • Constructie en afwerking
  • Kwaliteit
  • Functionaliteit
5

Samenvatting

Al met al een hele goeie barbecue die niet alleen op gas maar ook op houtskool of gewoon sprokkelhout brandt. En natuurlijk super mobiel!

One thought on “%1$s”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *