Eetcafe Thijs in Amsterdam Nieuw Sloten wordt sinds 1 juli 2017 uitgebaat door Mathijs van Rijn. Hij nam sportcentrum ‘Match’ over en pakte de zaak grondig aan, inclusief het horeca gedeelte. Resultaat is een gezellige combinatie van sport en horeca. Je kunt er squashen, borrelen en lekker eten voor een hele redelijke prijs.

Ik ontdekte Eetcafe Thijs via een vriend die er schuin tegenover woonde, Ed van der Kelen. Ed heeft onlangs heel onverwacht het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld en daardoor moest ik weer denken aan de eerste keer dat we gingen eten bij Thijs. Met een groepje van twaalf zaten we aan een gezellige, lange tafel in een aparte ruimte. De vibe? Ouderwets gezellig!

De varkenshaas saté en Angus burger zijn legendarisch bij eetcafe Thijs.

Wij gingen dit keer op een maandag want Ed had ons er van overtuigd dat de varkenshaas saté geweldig is en bovendien voordeliger op maandag. Doe mij die maar! Zo hebben ze overigens meerdere deals gedurende de week. Zoals woensdag hamburgerdag.

Ik had laat in de middag nog een lekker visje gegeten en had eigenlijk niet zo veel trek. Stom! Ik weet ’t. Aangezien de sate wordt geserveerd in porties van maarliefst 260 gram heb ik gekozen voor de ribeye. Binnen de kortste keren stonden alle drankjes op tafel, was het gezellig, en hadden we wat brood om op te knabbelen. De bediening; super. Heel attend, geduldig èn snel. Deze jongedame had dat horeca-hart. Ik mag dat graag zien en kan echt genieten van een goede service. Net zoals ik chagrijnig kan worden van een slechte service.

Dan het eten… De ribeye was lekker boven vuur gegrild. Ik hou ervan! Want weet thuis een best beestiaal biefstukje op tafel te zetten maar een grill met vuur… die heb ik niet. Dus altijd lekker in een restaurant. Mijn vrouw had een hamburger en deze was van formaat, en type mouwen opstropen. Ik heb een hap genomen en man, dat was een goede hamburger! En jazeker, ik sta ook bekend om mijn zeer acceptabele hamburger.

De varkenshaas saté waarvoor we aanvankelijk gingen heb ik ook mogen proeven en ja, die is écht heel goed. Ik at vroeger, begin jaren ’90, na het uitgaan in Haarlem vaak een meesterlijke varkenshaas saté in club Le Coq d’Or, en deze sate komt aardig in de buurt. Nu staat bekend dat na een avondje stappen, ’s ochtends om half zes bijna alles goed smaakt maar geloof me, de sate aldaar was meesterlijk. Lekker chunky, goed gemarineerd en een goede satesaus. Niet teveel poespas, gewoon weg goed. De sate bij eetcafe Thijs deed me terugdenken aan die tijd. Helaas staat er nu aan de Zuiderstraat 39 in Haarlem een clean, wit pand met appartementen. Je zult me dus op mijn woord moeten geloven en als je een idee zou willen krijgen, moet je echt de sate van Thijs eens proberen. Ook bij Thijs, geserveerd met lekkere, krokante patatjes. Absoluut de moeite waard.

Heerlijk eten bij eetcafe Thijs
  • Vibe
  • Service
  • Food
5

Samenvatting

Heerlijk gegeten bij eetcafe Thijs. De vlotte en uiterst vriendelijke bediening maakt de avond extra leuk! Aanraders zijn de XXL hamburger en de varkenshaas saté.

2 thoughts on “Eetcafe Thijs in Amsterdam Nieuw Sloten

  1. Wat grappig. Ik rijd hier dagelijks voorbij maar kende Thijs helemaal niet. Maar wat een leuke tent en spontane barman en bediening daar. Wij hebben geluncht en gaan er gauw eens dineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *